Pomáháme ! Charitativní projekt pro rok 2020 !

Kalendář Pole Dance 2020, limitovaná edice.

Když mě kreslíř Štěpán Páťal oslovil s nabídkou spolupráce nad společným charitativním projektem, neváhala jsem. V okamžiku jeho nabídky jsem věděla, že závěrem doposud náročného roku 2019 musí něco podobného vzniknout. Jediná otázka byla, pro koho bude projekt určen.

Zamyslela jsem se nad událostmi posledních dní, přemýšlela jsem nad celou poledancovou komunitou. Výsledkem bylo rozhodnutí věnovat projekt spolku CENTRUM PRO VŠECHNY, které je součástí komunity, a které současně pomáhá dětem a mládeži s autismem, downovým syndromem, kombinovanými vadami a jinými diagnózami. Osobně se znám s představitelkou centra, paní Martinou Kučerovou. Vím, jak pracuje, co vše zvládá, znám její otevřenost, pokoru a přístup k lidem i životu.

Za jeden měsíc se nám společnou prací podařilo neskutečné, z množství osobností české pole dance scény vybrat dvanáct žen, oslovit je, překreslit jejich fotografie, nasmlouvat tiskárnu, zřídit transparentní účet, vymyslet co nejjednodušší a nejrychlejší způsobu prodeje.
Dnešním dnem je KALENDÁŘ POLE DANCE 2020 v tiskárně a v prvním prosincovém týdnu bude k dispozici všem, kteří chtějí pomáhat s námi. Jedná se o limitovanou edici 500 ks v ceně 350 Kč/kalendář. Prodej v nasmlouvaných studiích pole dance, tzv. výdejny.

Osobnostmi, které stojí za vznikem tohoto projektu, a kterým patří obrovské poděkování jsou: Anastasia “Stacey” Akentyeva, Růženka Kunstýřová, Polina Sirotina, Yayu Němcová Lopatio, Lucia Štulrajterová, Tereza Bínová, Michaela Páťalová, Barbora Orságová, Denisa Kudláčková, Lucie Šimková, Alexandra Kalousová, Iveta Kotlabová.

autor kreseb: Štěpán Páťal a studio Tancelář Olomouc ( https://www.facebook.com/stepan.patal, https://www.tancelar.cz)

určeno pro: CENRUM PRO VŠECHNY, děti a mládež s autismem, downovým syndromem, kombinovanými vadami a jinými diagnózami (http://centrumprovsechny.cz/2-centrum-pro-integraci),

spolupracující studia a výdejny kalendářů: Centrum Tance Praha, Centrum Tance Brno, CENTRUM PRO VŠECHNY Nymburk, Tancelář Olomouc, Trendigo studio Praha , Polpole acrobatic studio, Pop Art Fitness, Pole dance Wonderland, Julie Pole Dance, Citadela Mefisto, Pandora Pole dance & fitness , Taneční studio Firefly a další studia, která se postupně hlásí (každý den aktualizujeme).

spolurealizátorka projektu a autorka článku: Lenka Mrkvová, ČESPAS, z.s.
https://www.facebook.com/ceskysvazpoledance/