Mistryně světa v Pole Art 2019 jsou z ČR !


V polovině měsíce dubna se v Ruské federaci, oblast Novosibirsk – Berdsk, konalo mistrovství světa v Pole Art 2019 “World Pole Art Championship”, kde startovali ti nejlepší tanečníci Pole dance z celého světa.

Na šampionátu nechyběli ani zástupci české poleartové scény. Mistrovství světa se v národním dresu zúčastnilo celkem devatenáct reprezentantů z celé ČR. Nominovali se ze 4. ročníku MČR v Pole Art 2018. Soutěžili v několika kategoriích, jako je kategorie Juniors A 10-14 let, Juniors B 15-17 let, Doubles Juniors do 17let, Elite women 18-39 let, Elite men 18-39 let, Masters women 40+, Dougles 18+ .

Česká republika má v oblasti tohoto tanečního sportu ve světě své jméno. I letos naši reprezentanti ukázali, že patří mezi světové jedničky a z mistrovství světa jsme odváželi hned pět medailí.

Mistryněmi světa se staly:

  • v kategorii Doubles Juniors do 17 let se stala Adéla Kapalová a Justýna Sekerešová

  • v kategorii Doubles 18+ dvojice Alena Klapetková a Nikola Vítečková

Druhé místo se stříbrnou medailí obsadili:

  • v kategorii Doubles 18+ dvojice Dominika Martínková a Viktorie Dušánková

  • v kategorii Elite men 18-39 let tanečník Pavel Kolář

Třetí místo s bronzovou medailí obsadil:

  • v kategorii Elite men 18-39 let tanečník Tomáš Kislinger

Gratulace nepatří jen majitelům míst na stupni vítězů, ale i ostatním reprezentantům a celému podpůrnému doprovodnému týmu, který tvořil základ a hlavně úspěch české reprezentace.

V současné době  běží již 5. ročník národní soutěže Mistrovství ČR v Pole Art 2019, jehož finále se bude konat dne 13. 10. 2019 . Již nyní se všichni přihlášení soutěžící připravují na semifinálové kolo. Kdo bude patřit mezi finalisty prozatím není známo, ale i tak je na co se těšit.

https://pole-art.cespas.cz/2019/o-soutezi