Jaké bylo MISTROVSTVÍ ČR V POLE ART 2018?

Do letošního 4. ročníku soutěže MČR v Pole Art 2018 byly na přání poledance nadšenců zařazeny dvě nové soutěžní kategorie, a to smíšená kategorie dětí Děti 6 – 9let a Doubles Juniors do 17 let. Celkem se soutěžilo v 10ti soutěžních kategoriích.

V tomto roce se do soutěže přihlásil rekordní počet soutěžících, po uzavření přihlášek jich bylo více jak 200. Soutěžící se pilně připravovali takřka po celý rok a ze semifinálového kola vybrala odborná porota 10 finalistů v každé kategorii.

Mistrovství ČR v Pole Art 2018 vyvrcholilo finálovým dnem v divadle ABC v neděli dne 14.10. Finalisté předvedli své soutěžní výkony již naživo. V porotě zasedly zahraniční hvězdy Pole dance scény v čele se zkušenou lektorkou, tanečnicí a porotkyní Lucií Štulrajterovou. Členkou poroty byl i vzácný host z USA, jedna z nejvlivnějších a nejoblíbenějších umělkyň současné pole dance scény Natasha Wang. Dalšími členy poroty byla zkušená poledancerka, majitelka studia v Bratislavě, Polina Syniachenko a dále choreografka, tanečnice a taktéž majitelka studia z Vídně, Conny Aitzetmueller .

Porota hodnotila provedení, technickou náročnost a umělecký dojem. Porotkyně měly nelehkou úlohu, někdy bylo bodové ohodnocení opravdu těsné.

V kategorii Dětí se na prvním místě umístila Ester Prokopová, v kategorii Juniors A (10 – 14 let) Dominika Kuráková, v kategorii Juniors B (15 – 17 let) Andrea Hubičková. V kategorii juniorských dvojic obsadily první místo Viktorie Dušánková a Dominika Martínková. Výkony všech dětí i juniorů byly skvělé a je vidět, že roste nová nadaná generace poledancerek, která výrazně posunuje úroveň výkonů v této disciplíně. V dospělých kategoriích se na prvním míště umístila v kategorii Amateurs Jana Bělochová, v kategorii Professionals Lucia Drozdová . 

V kategorii Elite zvítězila Polina Sirotina, v kategorii Masters 40+ Alexandra Kalousová, v kategorii Muži 18+ Roman Gemrot a v kategorii dvojic Doubles mixed 18+ Alena Klapetková a Nikol Vítečková.

Dárky pro vítěze poskytli partneři letošního ročníku, kterými byli: Meggle CZ,  Wonderland pole dance studio, Polipole CZ, Your Body, Středočeská cestovní agentura, AxaGym, Dragonfly, Independance studio Brandýs, Městská divadla pražská, Gympole, Centrum Tance. Za partnerskou a finanční podporu děkujeme Magistrátu hl. m. Prahy, Městské části Praha 8, Generali pojišťovně, Poledance academy, Allstar group a mediální podpoře portálu ŽenaX.
Ve foaye divadla ABC mohli všichni přítomní ochutnat proteinové produkty společnosti Meggle CZ.  Soutěžící i diváci testovali nový gripovací prostředek značky Polipole a to přímo na tyčích českého výrobce Gympole. Informace ohledně důležitosti životního a úrazového pojištění mohli soutěžící i jejich podpora získat od zástupkyně Generali pojišťovny, která byla na akci přítomna po celou dobu soutěže a odpovídala na všelijaké otázky týkající se pojištění.

Pořadí všech finalistů naleznete na https://pole-art.cespas.cz/2018/vysledky/finale .
Těšíme se na další, již 5. ročník !!!