Protančili jsme se na Pole Theatre Germany 2018 !

Pole Theatre Německo – otevřená mezinárodní soutěž pro tanečnice / tanečníky pole dance. Zaměření soutěže je na úmělecký výkon, který dokáže ohromit a potěšit nejen porotu, ale i celé publikum a to ve čtyřech různých kategoriích:  Pole Classique, Pole Art, Pole Drama, Pole Comedy.
Do finále postoupilo pouze 5 finalistek a finalistů v každé kategorii. Mezi nimi je i čtveřice reprezentantek ČESPAS – Českého svazu pole & art sports. Den finále se koná dne 29. 9. 2018 .

 

Iveta Kotlabová, kategorie Professionals – Pole Classique: tanečnice Pole dance a vzdušné akrobacie, lektorka Centra Tance a koordinátorka Airy Fairy soutěže ve vzdušné akrobacii. “Na Pole Theatre jsem se rozhodla přihlásit s choreografií, která zvítězila na české soutěži Pole&Me v zimě letošního roku. Celou choreografii jsme ještě vylepšili, upravili a pořádně natrénovali. Do Německa pojedeme ve ctyřčlenné sestavě a pevně věříme, že všechno bude podle našich představ. Moje taneční křoví bude mít na starosti Kristýnka Kronovetrová, která je také lektorkou Centra Tance.

 

Kara Katz, tanečnice pole dance, lektorka Centra Tance a instruktorka Pole Dance Academy : “Na Pole Theatre Germany jsem se přihlásila z několika důvodů. Například, že je termín před naším MČR v Pole Art a tak mne to donutí být připravená včas. Dále si chci zkusit kategorii Comedy, kde je velmi tenká hranice mezi tím co ještě vtipné je a co už ne. O vystoupení nechci více prozrazovat, jelikož budu mít stejnou choreo právě i na naší soutěži. Pole dance dělám 8 let, mé tempo je pomalé, ale takové, které mi přesně vyhovuje, aby byl pole dance pořád zábavou a aktivním relaxem.”
Pole Theatre se z osobních důvodů bohužel účastnit nebude. I přesto je potřeba zmínit úspěchy této skvělé tanečnice v kategorii Semi-Pro – Pole Comedy.

 

Barbora Kalendová, kategorie Professionals – Pole Drama: “Na pole dance mě nejvíce baví jeho umělecká stránka, proto jsem vděčná za soutěž Pole Theatre, kde v kategorii Pole drama mohu své nápady realizovat. Dostat se na tuto soutěž bylo mým velkým snem. Připravujeme choreografii o nešťastném osudu cikánské kartářky se zcela novou zápletkou. Opět mě doprovodí můj manžel na trubku.”

 

 

Vita Grigová, kategorie Semi-Pro – Pole Comedy: tanečnice a lektorka pole dance o sobě prozrazuje: “Pole dance se věnuji již 5 let. Jsem lektorka ve studiu Let’s fly studio, miluji proces tvoření nových choreografií. Jako lektorku mě velmi těší každý pokrok mých studentek. Jednou mě napadlo vytvořit příběh o tom, čím každá poledancerka prošla. Klouzavé ruce, nepovedené triky, pády a přesto nepřekonatelná touha učit se dál. Poprvé jsem tuto choreografii prezentovala na české soutěži Pole&Me v letošním roce a oficiální video jsem použila jako přihlášku na Pole Theatre Hungary a Germany. Maďarsko již mám za sebou a teď mě čeká cesta do Německa.”

 

Pokud máte možnost jet podpořit naše finalistky, neváhejte a zakupte si vstupenku, odkaz zde: https://www.poletheatregermany.com/tickets.html

www.cespas.cz